Home Blog EEN BEGINNER’S GIDS OM DE KOI VIS OP TE VOEDEN VOOR GEVORDERDEN

EEN BEGINNER’S GIDS OM DE KOI VIS OP TE VOEDEN VOOR GEVORDERDEN

6 min read
0
0
2,865
koi vissen houden

Hartelijk gefeliciteerd! U heeft de beste keuze gemaakt om zelf koi-vis te houden. Hoewel het in eerste instantie een beetje spijtig kan zijn om een ​​nieuw huisdier aan te trekken, zul je snel ontdekken hoe makkelijk dit is om deze stevige vis te houden. Koi Story heeft deze kleine gids samengesteld om je kennis over je visvijver / habitat, koi zorg en andere algemene koi kennis te beginnen.

OPVOEDEN KOI VIS IN EEN VIJVER

Koi is een stevig lid van de karp-visfamilie en kan nogal handelen als de omstandigheden van uw koi-karpvijver gelijk hebben. Seizoensgebonden vijvers moeten minstens 1,5 diep zijn (een halve meter), terwijl jaarlange vijvers minstens 1,5 meter (1,5 meter) moeten zijn. Water moet tussen 60 en 75 graden F gehouden worden (ongeveer 15-25 graden C)

Naast diepte en temperatuur hebben je koi / karper / vis een paar belangrijke dingen nodig in een vijverhabitat:

Schaduw: minstens 50% van uw vijver moet gedekt worden door vegetatie of een ander soort schaduw. Uw koi vis heeft een goede mix van zon en schaduw nodig.
Zuurstof: Het is belangrijk om een ​​zuurstofbron in je vijver te hebben. Een pomp krijgen om uw visvijverwater te circuleren en te beluisteren, waardoor u zuurstof in uw koi karpvijver nodig heeft. Koi verhogen is onmogelijk zonder een zuurstofrijke omgeving.
Vegetatie: Het plantenleven is belangrijk voor uw koi-vissen omdat ze zuurstof, bedekking van roofdieren en soms een andere voedingsbron produceren. Met veel watersla of lelieblokken is een goed idee

Koi Vissen in de winter:
Je hebt een belangrijke beslissing om te maken als de koude wintermaanden beginnen te plaatsen: houd je je koi in je vijver of breng ze binnen?

Hoe voed je de koi op buiten?

Je vijver moet minimaal 4,5 meter diep zijn om je vis niet in een Popsicle te laten draaien. Dat is de eerste en hoofdregel. Houd er rekening mee dat een vijver die nog niet schoongemaakt is, effectief ondiep is als er afval op de bodem van de koi-vijver opgebouwd is.

Uw koi hoeft tijdens de wintermaanden niet te eten omdat hun metabolisme vertraagt ​​naar een kruip. Ze blijven echter een stikstofafval produceren, maar het is belangrijk om een ​​gas te ontlasten. We gebruiken een kleine doorverwarmer, die bij de meeste boerderijwinkels te vinden is. De verwarmer houdt de hele winter een kleine opening aan de bovenkant van de vijver. De houder laat het gas ontsnappen en houdt uw vis veilig tegen een gevaarlijke opbouw van stikstofgas. Het is belangrijk om de opening in de gaten te houden en de sneeuw te verwijderen indien nodig gedurende de winter.

Koi vissen oplaten groeien binnenshuis:

Als u uw koi buiten kunt houden, hoeft u deze in een koi tank of koi acquarium in uw huis of verwarmde garage te brengen. Zorg ervoor dat je vis voldoende ruimte geeft (duimhoofd: 1 ‘vis per 10 liter water), zuurstof en voedsel gedurende de winter. Als het water 50 graden F bereikt, zijn ze klaar om terug te gaan in de vijver. Zorg ervoor dat u de koi vis langzaam verwarmt of afkoelt bij verschuiving van de watertemperatuur om te voorkomen dat u ze schudt.
VERKOOP KOI VISSEN TOT EEN VROEUWE OUDE OUDERDOM
Koi vis zijn opgewekt om meer dan 225 jaar te leven, waardoor ze de langst gewervelde wervels op aarde zijn. Koi verhogen is relatief eenvoudig, leuk en lonend. Wees er zeker van dat u hier de habitat tips volgt die u regelmatig voedt en koesteren van roofdieren zoals reigers, katten en haviken.

Share Button

Load More Related Articles
Load More By Klaas
Load More In Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

KOI KARPERS TYPES EN VARIETIES

Koi Story is not an expert on types of koi fish. We just come out and say it from the star…