Home Blog Koi Karper en de geschiedenis

Koi Karper en de geschiedenis

3 min read
0
0
85,442
Koi Karper

“Coy” vis betekent eigenlijk “Koi” vis. Koi is een echt soort karper.
KOI FISH: EEN KORTE GESCHIEDENIS EN INLEIDING

Hoewel het klinkt als coffe vis, is de koi vis kleurrijke variatie van de gewone karper. In feite is Koi gewoon Japans voor karper. Welke westerlingen verwijst naar koi is een verscheidenheid aan karp genaamd nishikigoi, die in het Japans vertaald wordt naar “brocaded karper.”

KOI VISHISTORIE

De geschiedenis van de koi-vis is een nobele. Koi was oorspronkelijk in de vroege 400’s in Oost-Azië als een belangrijke bron van voedsel gedomesticeerd. Zoals boerderijen nu vaak kippen verhogen om een ​​gezinsmaaltijd toe te voegen, koi-vis waren in de vroege tijdjes nietjes aan families in Oost-Aziatische landen. In feite eten sommige nog koi-vis. (Hoewel ik het niet zou aanbevelen, gezien hun dieet.)

De geschiedenis van de koi-vis heeft sindsdien veel veranderd. Koi-eigenaren hebben meer dan twee dozijn hoofdsoorten koi gefokt. Van de glinsterende Kinginrin naar de klassieke witte en rode Kōhaku-variëteit, zijn Koi een gevarieerde en prachtige soort vis.

MAAK DE KOIVISSER

De Koi is een stevige vis. Het bloeit in koude, verse wateren. Vaak verward met goudvis, koi zijn over het algemeen een beetje groter en kunnen worden geïdentificeerd door hun karakteristieke “whiskers” of barbels, die uit hun lippen uitsteken. Ook koi hebben meestal een soortgelijke lichaamsvorm, terwijl goudvis veel meer variatie heeft in body en tail vormen en maten.

Share Button

Load More Related Articles
Load More By Klaas
Load More In Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

KOI KARPERS TYPES EN VARIETIES

Koi Story is not an expert on types of koi fish. We just come out and say it from the star…