Home Blog Tien koi vissen tips voor het fokken van koi vissen

Tien koi vissen tips voor het fokken van koi vissen

4 min read
0
0
1,499
Koi karpers fokken

Hoewel het goedkoop is om koi te kopen, kan koi-koi op een koi boerderij een lucratieve onderneming zijn. Koi-fokken kan op één van de twee manieren winstgevend zijn: 1) Je verhoogt de koi-vis en verkoopt ze als ze veel groter zijn. 2) U rassen rasechte koi vis variëteiten voor een leven. De laatste als een beetje lastig maar de eerste is een cinch. Volg enkele van deze tips om de kansen van uw koi-fokken te maximaliseren.

 • Houd uw fok koi gedurende de maand goed gevoed voordat u probeert te fokken.
  Koi-fokken is meestal meest succesvol in de late lente en in de vroege zomer.
  De kwaliteit van de baby koi vis berust sterk op de kwaliteit van de ouders. Begin met sterke, gezonde ouders en je komt uiteindelijk af met meer koi frituur die overleven tot volwassenheid.
  Een koi’s eerste paringsleeftijd ligt tussen 3-6 jaar, maar koi heeft ook baby koi vis tot 15 jaar oud kunnen produceren.
  Zorg ervoor dat je fokken koi-paar wat privacy geeft als het tijd is voor je om te eten.
  Koi heeft een plek nodig om hun eieren te leggen. Een frituurmat of soortgelijk apparaat laat koi toe om hun eieren met vertrouwen te leggen. Visserij kan zo lastig zijn.
  De watertemperatuur van uw visvijver moet tussen 60-70 graden F bedragen terwijl u incuberen. Verstoor de eieren niet op dit moment.
  Houd je mannelijke koi vis in de gaten tijdens en na het gieten. Hij kan proberen om de vrouw te rennen om de eieren uit haar te duwen, zodat hij ze kan bevruchten.
  Zorg ervoor dat u een beschermd gebied heeft voor uw baby koi vis wanneer ze eerst uitkomen. Ze kunnen niet zwemmen en kwetsbaar zijn voor roofdieren. Gebruik een fijn maas om ze te beschermen en te voorkomen dat ze in het visvijverfilter worden gezogen.
  Teelt koi kan een leuke kleine kant zijn. Koi kan in ongeveer twee jaar tot een voet groeien, op welk moment ze tot €100 per stuk kunnen halen. Koop 20 goedkope koi-vissen en ontvang 2 jaar later €1000 voor een vis. Niet een slechte manier om wat extra geld te verdienen terwijl u met uw vissen bezig bent.
Share Button

Load More Related Articles
Load More By Klaas
Load More In Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

KOI KARPERS TYPES EN VARIETIES

Koi Story is not an expert on types of koi fish. We just come out and say it from the star…